Start Omhoog/Up

Laatst bijgewerkt

Dinsdag 10 december 2013

Musicus

Opgeleid als klassiek klarinettist (Buffet Crampon RC)Klarinet, altsaxofonist (Selmer SA80)saxofoon en basklarinettist (Selmer) aan het Utrechts Conservatorium, heb ik in de loop der jaren mijn horizon sterk verbreed en speel nu naast klassiek ook avant-garde, jazz, volksmuziek (m.n. balkan), funk en hip-hop. Sinds mei 2011 speel ik ook elektrische saxofoon (Yamaha WX5 met VL70m-geluidsmodule). Sinds december 2013 speel ik ook húlúsīHúlúsi, een Chinese volksklarinet. En in maart 2015 is daar nog een esklarinet bijgekomen.

Hier kun je me klarinet zien spelen, tijdens een wereldjamsessie (deze muzikanten had ik nog nooit eerder ontmoet...) en hier saxofoon, bij een funksessie. Hier en hier vind je twee voorbeelden waar ik op de elektrische saxofoon speel (samen met een fluitist).

 

In het verleden heb ik aan verschillende muziekscholen lesgegeven, het langst aan de (nu opgeheven) Muziekschool Leusden. Ik gaf les in klarinet, saxofoon, samenspel, poporkest en Voorbereidend Instrumentaal Onderricht. Mijn oudste leerling was gepensioneerd, de jongste was zes.

De meeste lessen waren groepslessen. Klarinet- en saxofoonleerlingen kwamen in groepjes van twee of drie, VIO-kindertjes in groepjes van vier. De samenspellessen vonden in grotere groepen plaats, namelijk 12 tot 20. Dit waren allemaal kinderen die pas één of twee jaar les hadden. Een bijzondere lesvorm die min of meer uitgevonden is door het LOKV en steeds meer ingang vindt in Nederland. Veel mensen denken dat je pas muziek kunt gaan maken als je al heel lang les hebt, maar dat is niet waar; luister hier maar eens naar, dit wordt gespeeld door kinderen van 10 tot 12 jaar oud die anderhalf jaar les hebben.
Ook leidde ik een poporkest - meest blazers met een ritmesectie. Daarvoor schreef ik arrangementen van bekende en minder bekende pop- en rocknummers. Op mijn arrangementenpagina vind je voorbeelden.

Inmiddels ben ik gestopt met muziekles geven. Muziek is nu weer geheel en al hobby!

 

Terug naar startpagina...