Start Omhoog/Up

Laatst bijgewerkt

Zondag 30 september 2007

Transport Tycoon deLuxe

Ik ben een groot liefhebber van het spel Transport Tycoon deLuxe, vooral sinds ik TTDpatch heb ontdekt.

Oorspronkelijk spreekt het spel alleen Engels, Spaans, Frans en Duits, maar enthousiaste gebruikers hebben een mogelijkheid gevonden om extra talen toe te voegen. Ik heb een Nederlandse vertaling verzorgd die je hier kunt downloaden. Let op dat je de goede versie pakt:
- DOS-versie
- Windows-versie.
Lees goed de bijgeleverde handleiding om de aangepaste versie te installeren.

TTDpatch is een programma dat ontwikkeld wordt door een aantal enthousiaste fans van het spel. Onder leiding van Josef Drexler hebben zij een ongelooflijke hoeveelheid fouten uit het spel verbeterd, mogelijkheden vergroot en extra functies toegevoegd. De belangrijkste misschien: het spel werkt nu ook onder Windows XP (althans de Windows-versie).

TTDpatch spreekt ook nog eens een heleboel talen, waaronder Nederlands (de Nederlandse vertaling is verzorgd door mij).
Een aantal van de nieuwe opties gaat gepaard met nieuwe teksten in het spel zelf. Het zou leuk zijn als die in het Nederlands zouden zijn, en met enige moeite kan dat ook. Je hebt daarvoor een programmaatje nodig dat ook op www.ttdpatch.net te vinden is, mkpttxt.exe, en een tekstbestand met de Nederlandse teksten; dat laatste is hier te downloaden (uiteraard ook weer door mij vertaald). Lees wel goed de aanwijzingen op de site.

Transport Tycoon in het Nederlands

De handleiding van TTDpatch is inmiddels al bijna zo lang als die van het oorspronkelijke spel zelf. Ook die heb ik vertaald, alleen loopt deze vertaling inmiddels achter. Er komen namelijk zeer regelmatig nieuwe opties bij, of er veranderen bestaande opties. Daarom is de handleiding omgevormd tot een Wiki, die hier te vinden is, helaas alleen in het Engels (vanwege de voortdurende wijzigingen is een vertaling bijhouden ondoenlijk).

Er is ook een zgn. FAQ (Frequently Asked Questions), en ook die heb ik vertaald. Hij is hier te lezen en hier te downloaden.